fbpx
side-area-logo

Webinars

Webinars

Meer dan 8 uur aan studiemateriaal

We zijn live!

Yes de webinarreeks is nu helemaal beschikbaar. Totaal 8 uur studiemateriaal!

Je kunt op ieder moment kijken en na je aankoop zijn de webinars nog 31 dagen beschikbaar. Je kan de webinars ook los kopen! En als je dan later toch nog nieuwsgierig wordt naar de andere is dat helemaal geen probleem.

De webinars zijn alle 4 gefocust op het opzetten van een succesvolle grondwerk training. Van focus training tot basis afspraken, van werken in vrijheid tot het opzetten van de leading & following training. Do’s and don’t’s, met veel theoretische en praktische onderbouwing.

Voor iedere paardeneigenaar, voor ieder niveau, voor ieder paard!

En loop jij tegen een uitdaging aan met je paard, dan kan het weleens heel goed zijn dat het webinar antwoord geeft op jouw vragen.

Alle webinars van de reeks
1. Focus training: je paard in staat stellen te kunnen leren
Sommige paarden zijn gewoon meer afgeleid dan andere en dat kan soms echt de ergste frustratie of ergenis in je naar boven halen. Niks is irritanter dan het gevoel te hebben dat je tegen een dichte deur praat. Daarom heb ik een aantal oefeningen ontwikkeld die je kunt doen als je paard alles interessanter vindt dan hetgene wat jij doet. Ook voor wanneer je op vreemde locaties bent!
2. Opbouwen basis communicatie in vrijheid
Veel paarden start ik los in de roundpenn om de communicatie, tempo en richting te kunnen afstemmen alvorens ik besluit met een halster, kaptoom of trainingstouw te gaan werken.
Vooral als er nog weinig afstemming in communicatie of veel ongecontroleerde energie is. We proberen vaak communicatie af te dwingen via het touw of de acties van onze paarden waar we minder blij van worden (bokken, rennen, lostrekken) te voorkomen met bijvoorbeeld tegendruk of constante correcties. Los heb je de mogelijkheden om de communicatie zo op te bouwen dat dit waardevol is voor je gehele training en dagelijkse omgang zonder dat je het paard dingen aanleert die je niet wilt.
3. Basis afspraken
Sommige paarden zijn al gewend aan ons mensen en snappen in grote lijnen hoe de communicatie werkt.
Toch walst je paard bijvoorbeeld nog geregeld over je heen of gaat met jou aan het wandelen, je moet naar je zin toch vaak en veel aan zijn hoofd trekken, hij bijt en heeft geen idee wat stilstaan betekend (ook niet tijdens het opstappen).
Dit webinar geeft je handvatten om de communicatie tussen jou en je paard nog beter op elkaar af te stemmen, zodat je toe kunt werken naar een ruisloze communicatie zonder irritaties.
4. Leading & following training in grondwerk
Leading & following, of eigenlijk de succes stappen voor het opbouwen van een succesvolle grondwerk training.
Webinar één, twee en drie hebben het voorbereidende werk gedaan nu kan je de eerste stappen zetten om de communicatie in het gymnastische grondwerk verder op te bouwen. Dit webinar gaat over de basics van schouderbalans, hoofdhalshouding, de hand en het aanleren van de hulpen, primair en secundair.
× Waar kan ik je bij helpen?